Iul 02 2009

WizzAir – castigatorii crizei la nivel de low-cost

Posted at 9:37 am under Linii aeriene,Zboruri Low Cost

In perioadele de criza nu exista numai invinsi. Criza nu inseamna disparitia in neant a unor bani, a unor nevoi, a unor obiceiuri. Criza este o perioada de reorganizare, echilibrare, optimizare.

WizzAir sunt cei care reusesc sa-si aplice lectia invatata. Low-cost inseamna in primul rand costuri optimizate. Si ce daca nu iti dau mancare in avion? Si ce daca nu zboara de pe aeroporturile cele mai mari? Treaba lor este sa te duca din punctul A in punctul B. Si cu diferenta de pret, poti sa comanzi mancare si bautura in avion, transfer de la si spre aeroport si tot ramai in castig.

Cand Sky Europe intra in pcaj, cand CSA isi amana privatizarea, cand British Airways le cere angajatilor sa munceasca gratis, WizzAir se extinde. Profita de problemele Sky Europe si CSA in Europa de Est si preia din cota de piata a celor doi muribunzi. Mai mult decat atat, lanseaza o comanda de 50 de avioane Airbus A320s. In plina criza, WizzAir contracteaza avioane in valoare de 3,8 Miliarde de euro. In plina criza, WizzAir ajuta cu comenzi cel mai mare producator de avioane din lume.

La recenta expozitie aeriana de la Paris de la mijlocul luii Iunie, Airbus a incheiat contracte de 6,3 miliarde Euro, din care mai mult de jumatate cu WizzAir. O fi bine? O fi rau?

Mai mult decat atat, cu 25 de avioane in flota, WizzAir planuieste sa transporte anul acesta peste 7,5 milioane pasageri. Pana in 2017, se doreste marirea flotei la 112 avioane si transportarea a peste 40 milioane de pasageri anual.

Cu un business plan foarte strict si cu un optimism debordant, WizzAir ataca pozitia de leader in zona zborurilor low cost din Europa, pozitie detinuta in prezent de RyanAir.

No responses yet
Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply